Hogyan javítsuk ki a használtautó-t túl sok baj nélkül

Hogyan javítsuk ki a használtautó-t túl sok baj nélkül



A használtautó javítás gyakran bonyolult tárgynak tűnik, de nem kell, hogy ilyen nehéz legyen. A jövőben valóban hasznos lehet a tanítás magadról a használtautósról. Olvassa el tovább és tanuljon meg néhány nagyszerű tanácsokat a saját felhasználóitautó problémáinak megoldásához, hogy ne kelljen sok pénzt költenie a szerelő üzletében.

Győződjön meg arról, hogy a járműben lévő olajat kb. 3000 mérföldönként cserélik. Az olajcsere hosszabb várakozása szennyeződésekhez és törmelékekhez vezethet, amelyek megsértik az olajat, és ez károsíthatja a motort. Ha a járműben szintetikus olajat használ, akkor a szűrőt csak minden más olajcsere esetén ki kell cserélnie.

Ütemezze be magának extra időt az ingyenes ellenőrzésekhez, különösen, ha hétvégén jár. Nem számít, milyen korán lép be, csak annyi öböl van a garázsban. Ez azt jelenti, hogy a használtautónak esetleg néhány fizető ügyféllel meg kell várnia, mielőtt megnézné.

Ne hagyja figyelmen kívül a bosszantó hangokat vagy problémákat. Ezeket az apró zavaró jeleket, például a zajos fékeket általában olcsón kell megjavítani. Ha azonban figyelmen kívül hagyják, általában sokkal kiterjedtebb problémákhoz és drága javításokhoz vezethetnek. Az elhasználódott fékbetétek cseréje sokkal olcsóbb, mint ha később kicserélnék a párnákat, forgórészeket, fékvezetékeket és féknyereket.

Noha a használttautó gyártmányának kereskedője a legmagasabb szintű szakértelemmel láthatja el a javítási szolgáltatásokat, nem mindig a leginkább költséghatékony választás. Számos független felhasználtautó javítóműhely rendelkezik műszaki szakemberekkel, akik korábban márkakereskedésekben dolgoztak és gyárilag képzettek. Jó összeget takaríthat meg, ha a kereskedőnél független üzletet választ, a minőség romlása nélkül.

Figyeljen minden furcsa zajt, amelyet a használtautó okozhat. Ezek lehetnek felbukkanó hangok, kopogások, kiáltások vagy valami más. Minden bizonnyal valamilyen probléma tünetei, amelyek használtautó javítását igénylik. Jegyezzen be naplót, amikor meghallja őket, és jegyezze fel, milyen típusú vezetést végzett, amikor azok bekövetkeztek. Segít a használtautó üzletnek a probléma megfelelő diagnosztizálásában.

A döntések meghozatalakor mérlegelje, mennyire gondoskodik egy használtautó javítóműhelyről. A hanyag üzlet jele lehet annak, hogy a megkapott kivitelezés elég hanyag lesz. Válassza ki a használttautó javítóműhelyt, amely padlóját és helyét tisztán tartja a szerszámoktól és a törmeléktől. Ez nem garantálja a kiváló kivitelezést, de egyértelmű jele annak, hogy jobb esélye van arra, hogy megkapja a kívánt szolgáltatási szintet.

Ne aggódjon, ha egy vízcseppet talál a használtautó alatt. A porlasztást általában a légkondicionáló rendszer páralecsapódása okozza. Aggódnia kell, ha nem használja a légkondicionáló rendszerét, vagy ha rendszeresen vízcseppek találnak a használtautó alatt.

Ha megérti az alapokat, a használtautó javítások régi kalapgá válnak. Ha megismeri, hogyan javíthatja a kis javításokat, és melyik szerelőt választja a nagyobb javításokhoz, sok időt és pénzt takaríthat meg magának. Használja ezt a cikket az oktatáshoz, ha a jövőben használtautó problémák merülnének fel.

Ajánló
Kommentek
  1. Én