Vízvezeték-tippek, amelyek nagy segítséget nyújtanak Önnek

Vízvezeték-tippek, amelyek nagy segítséget nyújtanak Önnek



A jó vízvezeték-karbantartás viszonylag egyszerű, ám ennek hiánya költséges javításokat jelenthet. Íme néhány jó módszer a vízvezeték-gondozásra, akár saját maga, akár egy engedéllyel rendelkező szakember segítségével. Most vigyázzon házára, és ez a jövőben is jótékony hatással jár.

Amint az időjárás kezd hidegni, vegyen részt minden szabadon lévő csőjében, szigetelve őket. Különös figyelmet kell fordítani a csúszási helyekben és a lakóhely külső falán található csövekre. E lépés megtételével biztosítható, hogy csövei továbbra is működnek télen.

Ha egy cső lefagy, akkor ügyeljen arra, hogy zárja le a vizet. Ez megakadályozza a cső eltörését, és súlyos károkat okozhat otthonának. Ügyeljen arra, hogy zárja le a vizet a főszelepnél, majd nyissa ki a befagyott csőhöz legközelebb eső csapot, hogy kifolyhasson kiolvadás közben.

A hátsó udvarban lévő fából származó gyökerek valódi fejfájást jelenthetnek a vízvezeték-szerelés szempontjából. Győződjön meg arról, hogy ha nagy fája vagy bokorja van, vagy valamilyen növénye nagy gyökérzettel rendelkezik, kérdezze meg a vízvezeték-társaságot a gyökérirtó szerekről. Leöblítheti ezeket a WC-vel, és megölheti azokat a gyökereket, amelyek esetleg akadályozzák a csöveket, és sok pénzt takaríthat meg, ha megállítja a biztonsági másolatot, mielőtt ez megtörténik.

Ha rossz a víznyomás a zuhany alatt, akkor a zuhanyfej eldugulhat. Vegyünk egy műanyag baggie-t, töltsük meg rendes ecettel, és rögzítsük a zuhanyfejhez úgy, hogy a zuhanyfej lefedjék. Hagyja egy éjszakán át. Reggel vegye le a baggie-t, és egy kis fogkefével távolítsa el az ásványi lerakódásokat.

Ha a víz fekete színű lesz, akkor valószínűleg vas- és magnézium-problémája van a vízének. Vegye fel a kapcsolatot egy vízlágyító társasággal, és kérje meg őket, hogy jöjjenek ki, és értékeljék a vizet. Vízlágyító hozzáadásával képesek lesznek megoldani a problémát.

Van egy szivárgó cső? Ezt sok esetben vízvezeték-szerelő költségei nélkül megjavíthatja. Ha egy hézag szivárog, húzza meg csavarkulccsal. Ha a szivárgás a sérült csőszakaszból származik, kipróbálhatja a javítást egy boltban vásárolt javítókészlettel. Az egyik módszer vízálló szalag felvitele a csőszakaszra, ahol szivárgás van. A szalag felhelyezése előtt ellenőrizze, hogy a cső alaposan száraz-e. Győződjön meg arról, hogy a szalag két-három hüvelyket fed le a csőben lévő törés mindkét oldalán.

A hatékonyabb zuhanyfejek telepítése rengeteg pénzt takaríthat meg az energiaszámlán. A zuhany a ház melegvíz-felhasználásának nagy részét elfogyasztja. Néhány dollárba eső energiahatékony zuhanyfej beszerelésével évente legalább 100 dollárt takaríthat meg, ha zuhanyozik a házában.

Az üledékképződés elkerülése érdekében ürítsen gallon vizet a vízmelegítőből a korrózió öblítéséhez. Ez elősegíti a fűtőkészülék hatékonyabb működését, ezáltal rendszeres energiaköltségeket takarít meg Önnek. Mielőtt megkísérelné, olvassa el a fűtőkészülék használati utasításait, és ezt rendszeresen hajtsa végre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a fűtőelem a lehető legjobban üzemel-e.

Mint fentebb említettük, a legtöbb vízszintes karbantartás egyszerű és érthető. A vízvezeték-alkatrészek súlyos károsodásából eredő javítások legtöbbje nem. Most, hogy tudja, hogyan kell kezelni otthonában a beépítési problémákat, felkészültebbnek kell lennie az esetleges súlyosabb problémák megelőzésére vagy enyhítésére.