Fogadd meg ezt a tanácsot, ha javítani akarod a személyes fejlődésed!

Fogadd meg ezt a tanácsot, ha javítani akarod a személyes fejlődésed!

 

A személyes fejlődés arról szól, hogy eldöntsd, hol tartasz most, és hol szeretnél lenni. Ezután el kell kezdened kidolgozni egy tervet, hogy eljuss oda. Sok akadály állhat és fog is az utadba állni, de ne add fel.  Ha követed az ebben a cikkben szereplő tanácsokat, akkor lehetséges a cél elérése!

 

A célok kitűzése kritikus lépés az élet irányérzékének és céljának javításában. A depresszió elég könnyen érkezik, amint felhagysz a konkrét ütemtervvel és a célok dühödt hajszolásával. Válassz ki valami fontosat magadnak, és törekedj rá attól a pillanattól kezdve, ahogy reggel felébredsz. Ez javíthatja az egészséged, és hozzájárulhat a boldogabb gondolkodásmódhoz.

 

A személyes fejlődés kemény munka. Az önismeret fejlesztése azt jelenti, hogy a képességedet másoknak adod kölcsön. Gyakorold az önzetlenséget az önmegismerés útján. Azzal, hogy segítesz másoknak, új dolgokat fedezhetsz fel magadról. Ráadásul a mások segítése félelmetes lökést ad önbecsülésednek. Ez motiválhat arra, hogy folytasd, és más dolgokat is tegyél a világ jobbá tételéért.

 

A személyes fejlődésed útján ne feledd, hogy kérdezz. Soha ne vedd az információt a névértékénél fogva. Mindenhez szándék és mélyebb jelentés társul. Az új információk kivizsgálása lehetővé teszi, hogy összehasonlítsd azokat az alapértékeiddel és a jelenlegi tudásoddal, ami segít eldönteni, hogy hasznosak-e a céljaid szempontjából.

 

A sikered kulcseleme lesz a proaktív gondolkodás és cselekvés, szemben a reaktív gondolkodással. Miközben megpróbálsz jobbá válni, ne feledd, hogy az elméd irányít mindent. Nyitott elmével vedd figyelembe az utadba kerülő lehetőségeket és tevékenységeket, és vágj bele az új kalandokba, mivel ezek olyan tapasztalatokat nyújtanak, amelyek szükségesek ahhoz, hogy személyiségként fejlődj.

 

Állítsd be magad a sikerhez azáltal, hogy a céljaidat kezelhetővé teszed. A terveidet mindig úgy állítsd össze, hogy ne maradhass alul, de arra is ügyelj, hogy ne vigyél bele túlzott energiákat. Következetes gyakorlással és a fontossági sorrend felállításával könnyebben fogod tudni kezelni az idődet és a céljaidat.

 

Manikűrözd a körmeidet! A tiszta és ápolt körmök az énkép elengedhetetlen részei. A nyilvános megjelenésednek is fontos részét képezik. A körmeidet a kollégáid és a munkatársaid biztosan megnézik. Ki gondolná meg, hogy bármilyen valódi felelősséget adjon valakinek, akinek a körmei ápolatlanok? 

 

Ha depresszióval küzdesz, fordulj olyan emberekhez, akikben megbízol. Fontos, hogy ne feledd, a családod és a barátaid ott lesznek melletted, és segíteni szeretnének neked. Csatlakozhatsz egy támogató csoporthoz is, így beszélgethetsz másokkal, akiknek ugyanolyan problémái vannak.

 

Készíts egy listát a legerősebb tulajdonságaidról és a legkívánatosabb vonásaidról, majd válassz ki egyet, és fejleszd azt, amennyire csak lehet. Szívesen tanítasz másokat új készségek elsajátítására? Fontold meg, hogy nem kreditpontos tanfolyamokon vegyél részt, vagy vegyél részt olyan szemináriumokon, amelyeken megtanulhatod, hogyan válhatsz hatékonyabb vezetővé és kommunikátorrá.

 

Az egyik legegyszerűbb és legtermékenyebb módja a lemaradt önértékelés fokozásának, ha séta közben növeled a sebességedet. Egyszerűen hangzik, de az önbizalommal teli emberek céltudatosan járnak, és ezt mások észreveszik. Erősebb első benyomást keltesz, magabiztosabbnak tűnsz, és sokkal gyorsabban jutsz el A pontból B pontba.

 

Amint a cikk elején jeleztük, a személyes fejlődés valójában annak eldöntése, hogy hol vagy, és hová szeretnél eljutni. Bár ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek a szavak mutatják, lehetséges a személyes fejlődés, ha időt és energiát szánsz rá.